Lukket torsdag 26/5 og fredag 27/5 - Pakker sendes igen mandag 30/5 | Fri fragt over 500 kr. | Trustpilot ★★★★★

sådan vælger du en shampoo til krøllet hår

Kristine Baas gæsteblogger her om at have dejlig krøllet hår og Curly Girl-metoden. Til dagligt arbejder Kristine som rekvisitør på film.

Læs også Kristines andet blogindlæg om Curly Girl-metoden

Blogindlæg om hvilken shampoo, du kan vælge til curly girl-metoden

Hej, jeg hedder Kristine, og jeg har meget krøllet hår og bruger curly girl-metoden. Her kan du læse lidt om, hvilken shampoo jeg bruger, og hvorfor og hvordan.

Bløggørende shampoo Isangs

For lidt over et halvt år siden hoppede jeg med i Curly Girl (CG) klubben, og mine tørre udpinte krøller forvandlede sig i en heftig fart til sundere, blødere og langt mere definerede krøller. 

Curly girl-metoden er sund

Jeg tror, at det faldt mig naturligt at hoppe med på CG, da det jo i bund og grund handler om, at jeg vil behandle mit hår med metoder og produkter, der er sunde og nærende. Ligesom, at man spiser sundt og nærende, hvis man vil have en sund krop. 

Shampooen må ikke indeholde bla sulfat

Det allerførste skridt mod at finde de rette CG produkter, som ikke indeholder hverken sulfat, silikone eller andre udtørrende eller ødelæggende kemikalier er, at få tjekket alle de produkter, som allerede er i sin hårproduktsamling. Heriblandt havde jeg en Isangs-shampoobar liggende i skuffen, endnu ikke pakket ud.

Men jeg havde købt den fordi, den af mange andre grunde fangede min interesse, og den lå klar til at skulle afløse min sædvanlige svanemærkede shampoo uden parfumer. Det viste sig, at min sædvanlige shampoo var fyldt med sulfat, selv om den var både svanemærket og allergimærket. Sulfat er nemlig ikke skadelig, men det er udtørrende for dit hår. Og derudover kom den i en stor plastikbeholder, som jeg bare endte med at smide ud, når shampooen var brugt op. 

Økologisk og rejsevenlig

Grunden til, at jeg havde købt Isangs Shampoobar på The Zero Wast Shop var netop fordi, at den ingen skadelig emballage havde, at den kun bestod af naturlige og økologiske produkter, samt at den ville udgøre en fremragende rejseshampoo, da den ikke er flydende. Så den skulle prøves. 

Til min glædelige overraskelse indeholdt den, som det eneste produkt i hele min oprindelige hårproduktsamling, hverken sulfat, silikone eller andre ødelæggende kemikalier, og passer derfor fint ind i en CG hverdag.

Det skal siges, at min oprindelige samling af hårprodukter dels bestod af lidt halvpebrede produkter, som jeg havde fået anbefalet af stolte frisører, men som var fyldt af silikone og kemikalier. Og dels, som sagt, af allergi og svanemærkede produkter, som godt nok ikke lod til at være skadelig overfor naturen og min hud, men dog viste sig at være udtørrende for mit hår. 

Rækker i lang tid

Isangs shampoobar til krøllet hår (blødgørende) er blevet min faste shampoo, da den er blødgørende at bruge og tørrer ikke mit hår ud, men efterlader det skinnende, blødt og sundt. Selv om den ikke er så stor, så rækker den længe. Jeg er på min anden shampoobar på et halvt år, og den er langt fra brugt op endnu. 

Sådan bruges den

Shampoobaren er let at bruge. Først gør jeg den fugtig og skummer den op i mine hænder. Jeg vasker altid mit hår med hovedet nedad, så jeg modarbejder tyngdekraftens ellers udfladende træk i mine krøller. Derefter påfører jeg skummet i mit hår. Føles det som om, at jeg mangler mere shampoo, skummer jeg den nu mod mine hårstrå og hovedbund. Skummet er silkeblødt og tilpas skummende. Nok til at det er let at sprede den i hele håret. Nu masserer jeg min hovedbund og krammer mine krøllede lokker, så shampooen bliver masseret ind i håret frem for at blive viklet sammen i kager. 

Efterfølgende skylles den ud, stadig med håret nedad og håret er nu klar til en god hårtonic, hårkur eller balsam. 

Vasker en gang om ugen

Jeg har skåret ned til kun at vaske mit hår en gang om ugen, da jeg sover med mit hår bundet op i et let springvand. Jeg kan se, at det gør en stor forskel, om håret ligger tungt og fladt på min hovedbund, eller om hårstråene er tvunget opad og derfor giver luft og fylde til hårbunden.

Dette er afgørende for, om mit hår kommer til at virke fedtet, eller om der let kan gå en uge, før jeg behøver at vaske det igen. Om morgenen fugter jeg spidserne med lidt vand og krammer fugten ind i håret. Til slut sætter jeg det forreste hårlokker op med nogle hårklemmer, så jeg dels får en frisure, som får håret væk fra mit ansigt, samt at det så vidt muligt tørrer oven på hovedet.

På denne måde bliver min hovedbund ikke våd, og nattens frisure er med til at give mit hår fylde. Jeg undgår herved at få et drivvådt og tungt hår, som trækker krøllerne nedad og flader hårstrået ned langs hovedbunden. 

Passer til mig

Ligesom alle andre valg, er det vigtigt, at finde det produkt og den metode, der passer bedst til dig, din rytme, din krop og dit hår. Jeg kan jo godt se, at det hele hænger sammen. Jeg har en interesse i, at gøre mit for at passe på naturen og mine omgivelser, og det samme gælder, når jeg skal passe på mig selv og min egen krop.

Det glæder mig, når jeg formår at udskifte mine daglige indkøb eller rutiner med nogle, som faktisk ikke skader hverken mig selv eller naturen. Og det bedste er, når det ikke føles som om, at jeg skal ofre noget for at ændre denne vane. Det er let at handle på The Zero Wast Shop, og det føles godt, at Isangs Shampoobar ikke blot er godt for mit hår, men også for naturen jeg lever i.

Læs også Kristines andet blogindlæg om Curly Girl-metoden

 

← Ældre indlæg Nyt indlæg →Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de udgives