Fri fragt over 500 kr. | Levering 1-2 hverdage | Trustpilot ★★★★★

Sådan får du en lækker kop kaffe med WayCap’s Nespresso-kapsler

Mange af os elsker en god omgang kaffe fra Nespresso-maskinen.  

Men hvis du - ligesom os - er træt af at fylde skraldespanden med engangskapsler, så har vi et super alternativ. 

Den genbrugelige og genopfyldelige kapsel fra WayCap løser nemlig problemet. Kapslen gør det muligt for dig at fylde den med lige præcis den kaffe, du ønsker, ligemeget om det er en eksotisk kaffe fra din lokale kaffepusher eller den billige nede fra supermarkedet.

Men hvordan får man egentlig en god, velbrygget kop kaffe ud af den genbrugelige kapsel?

Først og fremmest så kommer den klassiske Nespresso-kapsel i metal med 4 forskellige låg. Står du med meget fintmalet kaffe (espresso-kaffe), vælger du et filter med få huller. Er din kaffe derimod grovmalet (ofte filterkaffe), vælger du et filter med flere huller. 

Her ses de fire forskellige låg til Nespresso-kapslen.

 

Vores personlige erfaring er imidlertid, at kapslen fungerer bedst og er mest tro mod den "almindelige Nespresso-kapsel" med en fintmalet espressokaffe og en bønne, som har fået en mørkere ristning.

Det er fordi, kaffen ofte kun er i kontakt med vandet 18-30 sekunder i maskinerne. Derfor er der brug for masser af smag, når kaffen kun trækker så kort tid (modsat en filterkaffe, hvor der er længere tid til at brygge kaffen).

Når det så er sagt, skal de fleste ofte eksperimentere lidt med de forskellige låg og brygge et par kopper, inden man har det helt perfekte "kaffe touch."

Sådan laver du kaffen med Nespresso-metal-kapslen:

  • Vælg det rette filter. Jo finere kaffen er malet (espresso-kaffe), desto færre huller skal der være i filteret. Jo grovere kaffen er malet (filterkaffe), desto flere huller skal der være i filteret. 

  • Du udskifter filteret ved at give det et let tryk, og herefter kan du indsætte et nyt i.

  • Kom kapslen ned i dispenseren, og hæld din ynglingskaffe ned i.

  • Stamp kaffen let ned i kapslen med det medfølgende stempel. 

  • Tryk nu låget fast på kapslen, og så er kaffekapslen klar til brug.

  • Efter brug kan du bruge kaffegrumsen til en lækker bodyscrub eller til gødning af dine planter. Kaffegrumsen kan selvfølgelig også smides til bioaffald.

  • Når du skal rengøre din kaffekapsel efter brug, så skil den ad, og skyl den under rindende vand. Vi anbefaler ikke at vaske den i opvaskemaskinen.

Hvis min kaffe bliver for vandet..

Hvis du oplever, at din kaffe bliver for vandet, så kan det være en ide at udskifte låget til et andet med færre huller. Er kaffen fortsat vandet, så prøv at stampe kaffen lidt hårdere. 

Hvis der kommer meget lidt kaffe ud af kapslen..

Så prøv at skifte låget til ét med flere huller. Hvis den stadig drypper, og der ikke kommer nok vand igennem, så prøv at stampe kaffen lidt mindre hårdt. 


WayCap's Nespresso-kapsel med metallåg fås i en pakke med 1 stk. kapsel OG i en pakke med 2 stk. kapsler.

I denne video kan du se, hvordan man håndterer typiske udfordringer med kapslen med metal-låg.

 

Sådan håndterer du din kapsel med silikonelåg

Nespresso-kapslen fås også med silikonelåg i stedet for metal, men her er der kun to typer låg: Et filter med 2 huller og ét med 12 huller.

De to typer af silikonelåg, som kommer med Nespresso-kapslen.

 

Det er imidlertid samme koncept og fremgangsmåde som ovenfor beskrevet med metallåget.

Der puttes der kaffe i dispenseren, og kaffen stampes let. Start gerne med at bruge det brune låg (med flest huller i), og sørg for, at låget sidder ordentlig fast på kapslen (uden at være drejet el. lign). 

Så er den klar til maskinen. 

Hvis kaffen er vandet, så prøv at stampe den lidt hårdere. Er den stadig vandet, så prøv det beige låg i stedet med færre huller i.

Hvis der ikke kommer så meget vand igennem, så prøv at stampe mindre hårdt.

WayCap's Nespresso-kapsel med silikone-låg fås også i en pakke med 1 stk. kapsel OG i en pakke med 2 stk. kapsler.

I denne video kan du se de gode tips til WayCap's genbrugelige kaffe-kapsel med silikonelåg, og hvordan man håndterer typiske udfordringer.

← Ældre indlæg Nyt indlæg →



Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de udgives