Fri fragt over 500 kr. | Levering 1-2 hverdage | Trustpilot ★★★★★

Curly Girl-metoden - Hårrutine for krøllet hår

Hej, jeg hedder Kristine, og jeg har meget krøllet hår og bruger curly girl-metoden. Her kan du læse lidt om, hvordan jeg gør i løbet af ugen, og hvilke produkter, jeg bruger.

Læser man om curly girl-metoden (CG) finder man hurtigt ud af, at alle har forskellige rutiner, bruger forskellige produkter, og de fleste bruger rigtig meget tid på det. 

Jeg elsker mine krøller, især efter at have implementeret CG i min hverdag, for mine krøller udvikler sig til at blive langt sundere og mere definerede. 

Hurtig daglig curly girl rutine

Dog er jeg ikke typen, der bruger lang tid om morgenen. Jeg skal helst være ude af døren på under 30 min, og derfor gætter jeg på, at min CG rutine ser lidt anderledes ud, end de CG søstre jeg følger på Instagram. 

Min rutine er, sikkert ligesom mange andres, støbt sammen af de ting, som fungerer godt for mig og er derfor sammensat af en rækker vidt forskellige produkter. Nogle er hjemmelavede, nogle er yderst venlige mod naturen, og nogle er lidt mindre, men jeg kan bare ikke helt give slip på dem. Gennemgående ved valget af mine produkter er nok, at jeg forsøger så vidt muligt at være god mod miljøet og finde fikse løsninger for at genanvende ting til nye og brugbare formål. 

Vasker hår en gang om ugen

Her er min rutine. En gang om ugen vasker jeg mit hår. Det bliver typisk en lørdag eller søndag, da dette er en af de dage, hvor jeg har tid til at bruge lidt længere tid i badet. Grunden til, at jeg kun behøver at vaske mit hår en gang om ugen, kommer senere. Det er nemlig også en del af den ugentlige CG rutine. 

Jeg vasker først mit hår med Isangs Shampoobar (blødgørende til krøllet hår). Den er blød og mild, og indeholder kun naturlige produkter og ingen sulfat, som er den udtørrende synder i almindelig shampoo.  

Herudover kommer den ikke i plastemballage, men i et stykket genbrugspapir, og ligger bare på en almindelig sæbeholder og tørrer, når jeg ikke bruger den. 

Sådan bruger jeg hårtonic

Efter shampoo skyller jeg mit hår med hårtonic fra Isangs. Det skyller ophobet hårdt vand ud af håret og virker derfor blødgørende. Den er utrolig let at bruge: jeg blander en enkelt spiseske hårtonic op i en kande varmt vand, og dypper først, med hovedet nedad, mine hårlokker ned i blandingen. Dette gør jeg et par gangen mens jeg gentagende gange krammer hårtonicen ind i hårlokkerne.

Til sidst hælder jeg den langsomt ud over mit hår, så jeg sørger for, at det er fordelt over det hele. Nu sætter jeg håret op med en klemme og venter 5 min før jeg skyller det ud igen. Hvis man vil være lidt ekstra effektiv, så er det her man vasker resten af kroppen. 

Leave-in conditioner som styling

Blødgørende hårtonic til krøllet hår fra Isangs kan erstatte balsam, men jeg kan godt lide også at bruge en leave-in conditioner, da denne samtidig fungerer som mit stylingprodukt. Jeg bruger en balsam fra Shea Moisture, som også kun består af milde naturlige produkter.

Isangs hårtonic blødgørende til krøllet hår

Dog er dette min zero waste-synder, da den kommer i en plastbøtte. Indtil videre har jeg dog formået at genanvende bøtten til nogle af de produkter, som jeg selv blander, og på denne måde har jeg endnu ikke smidt en bøtte ud endnu. Hvis håret er filtret er det efter påføring af balsamen, at jeg kører mine fingre igennem håret.

Nogle gange fungerer det også fint at gøre det, når shampooen er i, da den ligeledes kan virke blødgørende. Men på dage, hvor det er ekstra filtret, er det vigtigt ikke at kæmpe for hårdt mod knuderne, da det knækker hårstråene.

Det er disse dage, hvor jeg benytter balsamen under redning af håret. Til sidst skyller jeg håret, krammer overskydende vand ud af det og påfører til sidst en lille smule ekstra balsam i lokkerne. Ikke for meget, men bare nok til at krøllerne samler sig.   

Fælles for alle produkterne er, at de hverken indeholder sulfat, silikone eller nogle andre udtørrende kemikalier, men derimod virker nærende for håret. 

Lufttørring med spænder

Når håret skal tørre sætter jeg det nænsomt op med nogle få løse spænder, så det så vidt muligt tørrer oven på hovedet. På denne måde får jeg mere fylde, da fugtens tyngde ikke trækker krøllerne ud. 

Hjemmelavet scrunchy

Resten af ugen sover jeg med håret oppe i et springvand oven på hovedet. Mange CG bloggere anbefaler at bruge en scrunchy. Hvis man ikke har en liggende kan man lave sin egen ud af et par aflagte leggings eller nylonstrømper. Man klipper blot et stykke på ca 10-15 cm af, og så har man sin egen hjemmelavede scrunchy. På samme måde holder den mildt på håret uden at bøje eller knække hårstråene.  

Fordelen ved at sove med håret opsat oven på hovedet er, at man tvinger hårstråene opad. Man ugler ikke sit hår i løbet af natten, og dagen efter har nattens frisure efterladt håret luftigt og fyldigt. 

Lynstyling

Hverdagens helt hurtige morgenrutine på få minutter består i et hurtigt bad, hvor håret fortsat er opsat. Til sidst tager jeg min nylonstrømpe-scrunchy ud af håret og krammer med fugtige hænder lidt vand ind i krøllespidserne. På denne måde genaktiverer jeg weekendens hårprodukter samtidig med, at jeg forsigtigt former mit hår fra morgenhår til frisure.

Til sidst sætter jeg de forreste lokker op med en klemme. Både for at få håret væk fra ansigtet, men også for at lade håret lufttørre uden at fugtens tyngde trækker håret fladt på hovedet, og jeg bevarer hermed fylden. 

Det er denne daglige rutine med opsat hår om natten og let fugtning om morgenen, der gør det muligt at holde håret rent og flot hele ugen. Jeg har erfaret, at det fedtede hår i særdeleshed kommer, når håret ligger fladt ned mod hovedbunden. 

Trækam med brede tænder

Trænger mit hår til lidt ekstra fylde benytter jeg min trækam (fra TeK til krøllet hår) med brede tænder fra the Zero Wast Shop. Som dagene går, opstår der mere krus i håret og min daglige lyn-styling af håret kan trænge til lidt ekstra hjælp.

Tek kam til krøllet hår

Her bruger jeg kammen til at adskille hårlokkerne inde ved hovedbunden. Jeg reder aldrig kammen helt igennem mit hår, men bruger den blot til at rede små forviklinger ved hårstråene væk og skabe luft og fylde inde ved hovedbunden. 

Kokosolie hårkur

En gang om måneden skal håret have et ekstra boost. Aftenen inden en hårvask giver jeg håret en nærende kokosoliekur, som jeg sover med over natten. Kuren består af halvanden dl kokosolie.

Man varmer det stille og roligt op i et vandbad, så olien bliver en flydende konsistens. Herefter fugter jeg håret og fordeler kuren i alle hårlokkerne. Da jeg har fint hår undlader jeg at få det helt ind til hovedbunden, da det har tendens til at gøre håret endnu tungere. 

Til sidst vikler jeg en grøn biopose om håret med et tørklæde omkring, så jeg ikke laver pletter på min hovedpude, og så sover jeg med det over natten. Dagen efter vasker jeg det ud med min sædvanlige shampoobar.

Kokosolie er utrolig godt for håret. Det stimulerer hårvækst, er fugtgivende, modvirker hårtab, spaltede spidser og skæl og giver et mere skinnende, blødt og glansfuldt hår. 

Læs også: hvordan du vælger shampoo til krøllet hår

Denne gæsteblog er skrevet af Kristine Baas, der til dagligt arbejder som rekvisitør på film.

Produkter som Kristine nævner i dette blogindlæg 

 

Nyt indlæg →Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de udgives